Rood, Blauw en Groen.

Geplaatst op zondag 29 september 2019 @ 13:04 , 47 keer bekeken

Rood, Blauw en Groen.

Lagen.jpg


Rood was vroeger de kleur van de strijd. Dat was omdat belangrijke soldaten in het Engelse leger felrode uniformen droegen. Dat deden ze met opzet omdat als er iemand door een kogel geraakt was ze niet meteen zagen dat hij bloed verloor. Sommige mensen denken als ze iemand met rood haar zien dat hij of zij snel boos wordt. Nu nog een paar spreekwoorden over rood.
Dat werkt als een rode lap op een stier. ( dat betekent dat iemand om een bepaald iets gelijk boos wordt.)
Hij kreeg een rood waas voor zijn ogen ( dat betekent als iemand zo ontzettend boos is dat hij niet meer weet wat hij doet)
Hij ging over de rooi. (hetzelfde als nummer 2)

 


Blauw

img030.jpg


Blauw is een koele kleur. Heel veel werknemers dragen een uniform en die zijn meestal blauw. Dat komt omdat de kleur sinds de ontdekking van de indigo plant heel goedkoop te maken is en omdat je er niet snel vieze plekken op ziet. Vroeger was blauw een heel dure kleur en ook de kleur van ridders. Dit kan je merken aan de uitdrukking:
Die heeft blauw bloed ( dat betekent dat iemand van adel is)
Iemand een blauwtje laten lopen ( dat betekent dat je iemand niet als vaste vriend of vriendin wilt hebben)

 


Groen

Millie Marotta-trop…


De Egyptenaren gebruikte groene oogschaduw om hun ogen tegen het felle zonlicht te beschermen. Vroeger hadden tekenaar een klein stukje groen glas bij zich, waar ze tijdens het werk af en toe door heen keken om hun ogen te laten rusten. Vroeger was groen de kleur van het vergif en jaloezie.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: